Lista medicilor admisi in a doua specialitate, regim cu taxa

Ministerul Sanatatii a publicat lista medicilor inscrisi in programul de pregatire pentru a doua specialitate in regim cu taxa, sesiunea septembrie 2012.

Potrivit institutiei, medicii si medicii dentisti admisi in program vor incepe pregatirea efectiva pe data de 15 octombrie, cu stagiul de baza. In ceea ce priveste medicii si medicii dentisti care se vor pregati in centrul universitar bucurestean, acestia vor fi nevoiti sa se prezinte la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca nr. 9, incepand cu data de 17.10.2012, pentru a primi carnet si adresă de stagiu.

In aceasta sesiune, la Bucuresti au fost depuse peste 80 de dosare, mai putin de cinci fiind incomplete. Cel mai mare interes al medicilor l-a reprezentat specialitatea diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, intrucat 10 candidati au fost acceptati in programul de pregatire. In top se afla si reumatologia si endocrinologia, cu cate sapte medici inscrisi in program. La polul opus se situeaza farmacologia, cu 1 singur candidat la programul de pregatire in a doua specialitate, regim cu taxa.

Medicina muncii, un domeniu solicitat la a doua specialitate

In centrul universitar clujean s-au inscris 22 de candidati, in timp ce in Craiova s-au inscris doar 11. Doua dosare au fost, insa, respinse pe motiv ca erau incomplete.

Medicina muncii a fost un domeniu solicitat, astfel ca la Sibiu sase candidati au optat pentru pregatirea in medicina muncii, iar cei doi medici de la Arad care vor intra in programul de prgatire au aceeasi optiune.

La Brasov, niciun medic nu va intra in programul de pregatire, singurul inscris avand dosarul incomplet. Puteti consulta lista medicilor admisi in program pe centre universitare AICI

Ministerul Sanatatii a suplimentat pe data de 5 octombrie locurile in a doua specialitate, in centrele universitare Timisoara si Cluj Napoca.

In sesiunea septembrie a acestui an au fost puse la dispozitia medicilor interesati 1800 de locuri pentru cea de-a doua specialitate. Cele mai multe locuri disponibile au fost in Bucuresti (581), urmat de Cluj (216), Timisoara (194), Targu Mures (182) si Iasi (157).

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii, stabilite de MS

Medicii inscrisi in program urmeaza sa se pregateasca din 15 octombrie. Dosarele de inscriere in programul de pregatire pentru a doua specialitate au putut fi depuse la sediul MS pana pe data de 28.09.2012.

Desfasurat in regim cu taxa, programul de pregatire are aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva. Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, iar echivalarea este facuta de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii. In conditiile in care numarul solicitarilor pe o anumita specialitate va depasi numarul de locuri acordate, coordonatorul de program are dreptul sa organizeze teste de selectie. Avizul de inscriere va fi primit de catre candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lista-medicilor-admisi-in-a-doua-specialitate_-regim-cu-taxa_17834/

  • consiliere
  • test9

Legaturi Utile

Urmareste-ne